Djurens Rätt
13 May 2016

Victoria Silvstedt ställer sig på de vilda djurens sida

I juni förra året lanserade Djurens Rätt och Newsner kampanjen #IntePåCirkus med målet att förbjuda vilda djur på cirkus i Sverige. Uppropet blev det största i Djurens Rätts historia och den 16 februari lämnades 155 139 namnunderskrifter för ett förbud över till landsbygdsminister Sven-Erik Buchts sakkunniga på Näringsdepartementet.

Nu ger sig också fotomodellen och tv-personligheten Victoria Silvstedt in i kampen för de vilda djur som används på cirkus. I ett brev till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht skriver hon att "vår kunskap om och förståelse av vilda djur har utvecklats och vi vet nu att en cirkusmiljö aldrig kan tillfredsställa deras komplexa behov".

Hon uppmanar i brevet (som du kan läsa till höger) Sven-Erik Bucht att inkludera ett heltäckande förbud mot denna uråldriga form av underhållning i den nya, reviderade djurskyddslag som ska presenteras till hösten.

Expertgruppen som år 2011 tog fram förslag till ny djurskyddslag föreslog i den ett förbud mot elefanter och sjölejon, och Djurens Rätt arbetar för att få till ett så heltäckande förbud mot vilda djur på cirkus som möjligt.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: