Djurens Rätt
28 December 2020

Webbinarium: Djurfri forskning i forskningspropositionen

Regeringens nya forskningspolitiska proposition går under namnet ”Forskning, frihet, framtiden - kunskap och innovation för Sverige” och innehåller ett delkapitel som heter “Djurskydd och alternativa metoder till djurförsök”. Där framkommer att djurfri forskning är viktigt för Sverige och är något som kan göra framtida forskning än mer effektiv. Men djurfri forskning är också en fråga om etik.

Nu har den forskningspolitiska propositionen lagts fram och riksdagsledamöter kommer att göra sina inspel innan den ska röstas igenom i riksdagen. Därför har Djurens Rätt bjudit in ett par riksdagsledamöter och forskare för att höra och förstå hur diskussionen går kring djurfri forskning. Vi kommer att diskutera kapitlet som skrivits och vi kommer att prata om vad mer som behövs för att Sverige ska kunna gå längre i frågan.

När

20 januari kl. 12-13

Var

Webbinarium via Zoom. Anmäl dig via formuläret nedan och du får en länk när webbinariet närmar sig.

Medverkande

Staffan Persson, sakkunnig djurförsöksfrågor på Djurens Rätt

Malin Larsson, socialdemokratisk riksdagsledamot och ledamot Miljö- och jordbruksutskottet

Maria Nilsson, liberal riksdagsledamot och ledamot Utbildningsutskottet

Mattias Öberg, docent i toxikologi vid Institutet för miljömedicin, Karolinska Institutet. Han kommer berätta om det arbete som idag görs i forskningen och hur han ser på utvecklingen och framtiden.

Moderator: Sebastian Wiklund, samhällspolitisk chef på Djurens Rätt

Anmälan

Anmälan är stängd.

Sebastian Wiklund

Sebastian Wiklund

Samhällspolitisk chef
Dela: