Djurens Rätt
djurensratt-se/om/styrelsen/camilla_styrelsen
Organisation

Styrelsen

Nedan presenteras Djurens Rätts riksstyrelse.

Riksordförande

Camilla Bergvall
Mandatperiod: 2023-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2019
Bostadsort: Malmö
Födelseår: 1990
Kontakt: ordforande@djurensratt.se
 

Camilla Bergvall har många års engagemang bakom sig i Djurens Rätt, främst inom lokalorganisationerna i Helsingborg-Höganäs och Lund, samt som vice riksordförande 2013-2015. Camilla var även sammankallande för Djurens Rätts arbetsgrupp för pälsfrågor under åtta års tid och brinner således lite extra för minkarna.

Camilla har en kandidatexamen inom Medie- och kommunikationsvetenskap samt bakgrund som skribent, kommunikatör och verksamhetsutvecklare inom folkbildning. År 2020 gavs hennes biografi om pionjären Nanny Palmkvist ut, en person vars livsmotto hon ständigt inspireras av: “Att arbeta för en idé är att leva”.

1:e vice riksordförande

Sofia Kamlund
Mandatperiod: 2023-2027, sitter i riksstyrelsen sedan 2015
Bostadsort: Helsingborg
Födelseår: 1990
Kontakt: sofia.kamlund@djurensratt.se

Sofia Kamlund är civilingenjör i teknisk nanovetenskap och doktor i biologi. Har forskat på bröstcancer och brinner lite extra för djurfri forskning som sakfråga. Är kommunalråd i Helsingborgs stad parallellt med arbetet som patentkonsult. Har en bakgrund som aktiv på lokalplanet i Djurens Rätts lokalavdelning för Helsingborg-Höganäs, samt är ledamot i flera andra bolags- och föreningsstyrelser. Kuriosa: Svensk lagmästare i klassiskt styrkelyft och silvermedaljör på EM 2022 i utrustat styrkelyft.

2:e vice riksordförande

Tina Hogevik
Mandatperiod: 2023-2027, sitter i riksstyrelsen sedan 2015
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1991
Kontakt: tina.hogevik@djurensratt.se

Arbetar med coaching av personer i arbetsträning och arbetsintegration genom second hand-försäljning. Tina Hogevik har suttit i riksstyrelsen sedan 2015 och utsågs 2017 till vice ordförande. Tina har varit medlem och ideellt aktiv sedan 2007 och engagerat sig brett inom Djurens Rätt, bland annat som volontär på sommarturnén och i lokalavdelningen i Stockholm. Tina har länge varit drivande i att öka kommunikationen inom Djurens Rätt, och i att binda samma organisationens många delar för en ökad effektivitet och sammanhållning. Under 2018 ledde Tina arbetet med att ta fram Djurens Rätts nya verksamhetsinriktning för perioden 2021-2023.

Ledamöter

Ida Ahlström
Mandatperiod: 2021-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2017
Bostadsort: Växjö
Födelseår: 1990

Ida Ahlström jobbar med samordning och utveckling av stödet till forskare på området forskningsdata på ett universitet. Ida har en examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Under åren 2014–2020 var hon aktiv i styrelsen i Djurens Rätts lokalavdelning i Växjö. Ida växte upp i Stockholmsområdet och bor numera på landet utanför Växjö. Hobbyer: odling, virkning och The Sims.

 

Sophie Gripenberg
Mandatperiod: 2021-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2021
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1989

Har en master i socio-ekologisk resilience för hållbar utveckling. Jobbar inom den humanitära sektorn med klimat- och miljöfrågor. Driver en plattform om hållbart mode, bloggar om att mäta hållbar utveckling bortom BNP och är utbildad yogalärare. Sophie har varit volontär och ordförande i ett flertal organisationer inom hållbar utveckling och har under många år varit en stolt medlem i Djurens Rätt. Som 11 åring tog hon beslutet att bli vegetarian och vid vuxen ålder tog hon steget, efter ytterligare kunskap, att bli vegan. För Sophie går djurens rättigheter hand i hand med en hållbar samhällsutveckling.

 

Nithin Ramesh
Mandatperiod: 2023-2027, sitter i riksstyrelsen sedan 2023
Bostadsort: Göteborg
Födelseår: 1990

Nithin Ramesh kom till Sverige från Indien i 2015 för att plugga industriell automation i Trollhättan. Sedan 2016 har han jobbat i Göteborg inom automationsvärlden. 2021 började han engagera sig i Djurens Rätt som volontär på sommarturnén efter han läste en artikel om det i Djurens Rätts tidning. Nithin älskar att laga mat, sjunger i indisk klassisk stil och är intresserad av teknologi i alla dess former.

 

Maiya Tebäck
Mandatperiod: 2023-2027, sitter i riksstyrelsen sedan 2023
Bostadsort: Lund
Födelseår: 1997

Maiya Tebäck studerar just nu matematisk statistik, med förhoppningar om att använda matematiken för att bedriva, samt utveckla modeller inom, djurfri forskning. Innan studierna var hon aktiv i Djurens Rätts lokalavdelning i Karlskrona, och på senare tid har hon hjälpt till som översättningsvolontär. På fritiden tycker hon om att laga mat, läsa böcker till Djurens Rätts bokklubb för volontärer, lyssna på podcasts, utöva yoga och spela Pokémon.

 

Hanna Engstedt
Mandatperiod: 2023-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2023
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 1983

Hanna Engstedt är mitt uppe i att färdigställa sin masteruppsats i biblioteks- och informationsvetenskap och hon drömmer om att arbeta på ett akademiskt bibliotek. Hon har tidigare varit aktiv inom Djurens Rätt som blixt-, kampanj-, och outreachvolontär. Hanna är född och uppvuxen på Gotland men bor nu i Stockholm med man och hund. Hon samlar på My Little Pony och läser gärna fantasy och sci-fi.

 

Andreas Nordvall
Mandatperiod: 2021-2025, sitter i riksstyrelsen sedan 2021
Bostadsort: Göteborg
Födelseår: 1986

Andreas Nordvall har en civilingenjörsexamen ifrån Chalmers i Göteborg och arbetar idag som mjukvaruutvecklare. Han var tidigare engagerad i Djurens Rätts lokalavdelning i Göteborg, där han bl.a. hade uppdrag som lokal ordförande.

Suppleanter

Viola Holst
Mandatperiod: 2023-2027, sitter i riksstyrelsen sedan 2023
Bostadsort: Stockholm
Födelseår: 2000

Viola Holst är född och uppvuxen i Stockholm men har de senaste tre åren varit bosatt i Lund. Våren 2023 tog Viola sin kandidatexamen i statsvetenskap och till hösten 2023 kommer hon påbörja en masterutbildning. Hon har alltid känt väldigt starkt för djur och djurrättsfrågor, och blev därför vegetarian som 10-åring, och sedan vegan som 19-åring. Kuriosa: Viola har bestigit Kebnekaise, samlar på muminmuggar och älskar vegansk choklad.

 

Isobel Niesel
Mandatperiod: 2023-2027, sitter i riksstyrelsen sedan 2023
Bostadsort: Skövde
Födelseår: 1996

Isobel Niesel har alltid haft intresse för hälsa i både kropp och själ. Hon arbetar som massör och spaterapeut samt gruppinstruktör. Hon är uppvuxen i Åmål men just nu arbetar hon på ett gym i Skövde. Hon blev vegan som tjugoåring och lever med sina två hundar.

Isobel jobbar med människors helhetshälsa. Hennes tro är att en förbättrad förståelse över den enskilda individens betydelse som både deltagare i ett samhälle och som stark ledare över sin kropp och hälsa är fundamentalt för en bättre värld för djur och människor. Därför valde hon ett arbete som kretsar kring människans förmågor till omhändertagande. Isobel hämtar energi och fokus från bl.a. att måla och träna.