Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_8
Vad vi gör

Vad vi gör för djuren

Djurens Rätt arbetar för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Våra uppdragsgivare är kycklingarna, hönorna, korna, grisarna och de andra djuren som är i behov av vår hjälp – vi finns för att ge dem en röst och försvara deras rättigheter.

djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_16
Vad vi gör

Monterar ned djurfabrikerna

Djurfabriker är anläggningar där djuren är flest och har det sämst. Gemensamt för djuren är att de är kännande individer med intressen och behov och de borde ha rätt till sina egna liv. Djurens Rätt arbetar brett för att montera ned djurfabrikerna.

Läs mer
djurensratt-se/fokusområden/Djurförsök/Djurförsök_20
Vad vi gör

Fasar ut djurförsöken

Djur som utsätts för djurförsök har förmågan att uppleva, att känna lidande och lust. Därför är djurförsök oacceptabelt. Djurens Rätt vill påverka situationen för djuren som används i försök genom information till allmänheten, opinionsbildning och politisk påverkan.

Läs mer
Foto: Oikeutta eläimille
djurensratt-se/fokusområden/Minkar/mink_hemsk_18_Oikeutta_eläimille
Vad vi gör

Avvecklar pälsindustrin

I pälsindustrin föds djur upp och dödas enbart för att människor vill klä sig i deras pälsar. Djuren hålls i små burar och deras levnadsvillkor skiljer sig mycket från det liv de är anpassade för. Det behöver inte se ut så. Djurens Rätt arbetar för att avveckla pälsindustrin och handeln med päls.

Läs mer
djurensratt-se/fokusområden/Vego/Vego_13
Vad vi gör

Främjar växtbaserat

Djurens Rätt arbetar för att omställningen till mer växtbaserad mat ska påskyndas. Detta genom att inspirera och möjliggöra för konsumenter och företag att välja vego och genom att sätta press på politiken. 

Läs mer
djurensratt-se/fokusområden/politisk_paverkan/politik_4
Vad vi gör

Politisk påverkan

Politiskt påverkansarbete är tillsammans med demokratisk opinionsbildning och attitydförändring det främsta verktyget för Djurens Rätt att förverkliga målet om en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv.

Läs mer
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_7
Vad vi gör

Företagsarbete

Företag inom livsmedelsbranschen har ett stort ansvar gentemot alla de djur som föds upp i djurfabrikerna, detta då de flesta är stora inköpare av animaliska produkter. För att få till en reell förändring för djuren behöver företagen ställa konkreta krav genom tydliga djurvälfärdspolicies. De behöver dessutom arbeta med tydliga vegomål som i sin tur leder till minskade inköp av alla typer av kött.

Läs mer
djurensratt-se/fokusområden/Hönor/hönor_glad_4
Vad vi gör

Globalt arbete

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Vi strävar efter en värld där djur respekteras som kännande individer med rätt till sina egna liv. Då lidandet djur utsätts för inte hindras av nationsgränser, arbetar vi både lokalt och globalt för att göra största möjliga skillnad för djuren.

Läs mer
En katt och hund tillsammans.
Vad vi gör

Djur som familjemedlemmar

Djur som lever med människor ska behandlas som älskade familjemedlemmar utifrån djurens behov. Djurens Rätt uppmanar alla som funderar på att dela sitt hem med djur att vända sig till omplaceringshem för hemlösa individer.

Läs mer
djurensratt-se/fokusområden/djur_som_underhallning/djur_som_underhallning_15
Vad vi gör

Djur som underhållning

Djurens Rätt arbetar mot alla former av utnyttjande av djur, så även i underhållningssyfte. Djur används av människan i underhållningsbranschen på flera olika sätt. Människor går till djurparken och tittar på exotiska djur, skrattar åt deras konster på cirkusen, satsar pengar på dem i travlopp och använder dem i reklamfilmer.

Läs mer
Stöd oss

Stöd arbetet för djuren!

Djurens Rätt arbetar för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet!

Bli medlem