Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanjbilder-Djurskyddskommissionär
Kampanj

Inrätta en djurskyddskommissionär i EU

Det behöver bli tydligare vem som har det politiska ansvaret för djurens välfärd inom EU. Därför uppmanar nu Djurens Rätt, tillsammans med djurrätts- och djurskyddsorganisationer i EU:s 27 medlemsländer, EU att inrätta en djurskyddskommissionär.

djurensratt-se/fokusområden/ko_kalv/Ko_och_kalv_11
EU for Animals

Européer bryr sig om djur

Opinionsundersökningar visar tydligt att EU-medborgare vill se högre standarder för djurskydd. Men det behöver bli tydligare vem som har ansvaret för djurskyddsfrågor och djurvälfärden behöver prioriteras högre av kommissionen.

djurensratt-se/fokusområden/Hönor/hönor_hemsk_2
EU for Animals

Ekonomi går före djuren

Trots det starka stödet för djurens välfärd i EU kan vi se hur ekonomiska intressen alltför ofta tillåts vara överordnade. Idag är det kommissionären för hälsa- och livsmedelssäkerhet som har ansvar för djurvälfärden, men det omnämns inte i titeln. För att säkra en stark röst för djuren behövs en djurskyddskommissionär där ansvaret omnämns i titeln.

djurensratt-se/aktuellt/event/EU_for_animals_1
EU for Animals

Överlämningen av underskrifterna

Den 24 oktober lämnades de nästan 310 000 underskrifterna över till representanter från kommissionen och Europaparlamentet under ett event i Bryssel. Djurens Rätts samhällspolitiska chef Sebastian Wiklund var på plats. Förhoppningen är att den kommission som tillträder efter EU-valet nästa år har tagit fasta på uppropet. Läs mer här

STÖD OSS

Stöd arbetet för djuren!

Djurens Rätt arbetar för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet!

Bli medlem