Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanj_stoppa_blackfisk
Kampanj

Stoppa bläckfiskfabriker!

Världens första kommersiella bläckfiskfabrik är på väg att öppna i Spanien. Bläckfiskar är kännande och intelligenta varelser som skulle utsättas för stort lidande i fångenskap. Vi uppmanar nu svenska makthavare och EU-kommissionen att förbjuda bläckfiskuppfödning i hela EU. Ta ställning mot bläckfiskfabriker och skriv under vår namninsamling nu.

Bläckfiskuppfödning väcker stora etiska och miljömässiga bekymmer och har fått offentliga motreaktioner från hela världen. Bläckfiskar är djur med karismatiska och nyfikna personligheter, komplexa beteenden och behov och har även visat sig vara mycket intelligenta. De är duktiga problemlösare och kan även använda sig av verktyg såsom snäckskal för att skydda sig mot rovdjur. Bläckfiskar är ensamlevande djur och ett liv i fångenskap med andra bläckfiskar kan leda till aggression och kannibalism. Bläckfiskar är kännande varelser och denna industri skulle leda till ett enormt lidande.

Vi har en chans att vara proaktiva och agera innan denna typ av djurfabriker etableras. Det är lättare och mer effektivt att få stopp på en ny industri än att försöka förbjuda när anläggningar redan har hunnit byggas.

För att få bygget godkänt lämnade företaget in en miljökonsekvensbeskrivning till de spanska myndigheterna, som inte blev godkänd. Nu vet vi varför. Nueva Pescanova har nu lämnat in en andra miljöutvärdering i hopp om att få bygget godkänt. Läs hela nyheten här.

Djurens Rätt uppmanar därför svenska makthavare och EU-kommissionen att förbjuda uppfödning av bläckfiskar i hela EU för att stoppa det stora lidandet denna industri skulle medföra.

Blixtaktion

Stoppa bläckfiskfabriker!

Världens första kommersiella bläckfiskfabrik är på väg att öppna på Gran Canaria i Spanien. Bläckfiskar är kännande varelser som skulle utsättas för stort lidande i fångenskap. Hjälp oss att få igenom ett förbud mot bläckfiskfabriker i hela EU genom att skriva under namninsamlingen!

Stoppa bläckfiskfabriker!

0 underskrifter - Nu satsar vi på 500!

Jag vill skriva under för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste namnunderskrifterna - Tillsammans förändrar vi världen!

För djurens rättigheter!

- Satu Svensson

Det är självklart. Släng tanken i en soptunna där den hör hemma

- Natalie Johansson

Jag vill att djuren ska få leva fridfulla, fina liv i sin egen natur.

- Desideria Thur

För

- Daenny Nyman

För havet och dess invånare!

- Jenny Nordling

Bläckfiskar har rätt till liv. Låt dem leva sina liv i fred.

- Ylva Segerström

Avskyr djurplågeri!!

- Annette Bodare

Det är dags att mänskligheten slutar med all rovdrift av naturen.

- Malin William-Olsson

Djurvän!

- Johanna Blomberg
Agera!

Se vår film "från frihet till fångenskap"

Bläckfiskar är karismatiska varelser med komplexa beteenden, de är nyfikna och mycket intelligenta. Ett liv i en bläckfiskfabrik skulle innefatta ett enormt lidande för bläckfiskarna. Se vår film "från frihet till fångenskap" där Djurens Rätt visar upp hur verkligheten i en bläckfiskfabrik skulle kunna se ut, vi får följa en tecknad bläckfisk från frihet till fångenskap. Se och dela vidare filmen!