Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanj_stoppa_blackfisk
Kampanj

Stoppa bläckfiskfabriker!

Djurens Rätt har tidigare uppmärksammat att världens första kommersiella bläckfiskfabrik är på väg att öppna på Gran Canaria i Spanien. Bläckfiskuppfödning involverar uppfödning av bläckfiskar i fångenskap för kommersiell försäljning av deras kött. Denna bläckfiskfabrik skulle leda till att en miljon bläckfiskar dödas för mat varje år. Uppfödning av olika sorters bläckfiskar planeras dessutom på flera andra platser, inklusive Mexiko och Japan.  

Agera!

Från frihet till fångenskap

Bläckfiskar är karismatiska varelser med komplexa beteenden, de är nyfikna och mycket intelligenta. Ett liv i en bläckfiskfabrik skulle innefatta ett enormt lidande för bläckfiskarna. Se vår film "från frihet till fångenskap" där Djurens Rätt visar upp hur verkligheten i en bläckfiskfabrik skulle kunna se ut. Se och dela vidare filmen!

Bläckfiskuppfödning väcker stora etiska och miljömässiga bekymmer och har fått offentliga motreaktioner från hela världen. Bläckfiskar är djur med karismatiska och nyfikna personligheter, komplexa beteenden och behov och har även visat sig vara mycket intelligenta. De är duktiga problemlösare och kan även använda sig av verktyg såsom snäckskal för att skydda sig mot rovdjur. Bläckfiskar är ensamlevande djur och ett liv i fångenskap med andra bläckfiskar kan leda till aggression och kannibalism. Bläckfiskar är kännande varelser och denna industri skulle leda till ett enormt lidande.

Vi har en chans att vara proaktiva och agera innan denna typ av djurfabriker etableras. Det är lättare och mer effektivt att få stopp på en ny industri än att försöka förbjuda när anläggningar redan har hunnit byggas.

Djurens Rätt uppmanar därför svenska makthavare och EU-kommissionen att förbjuda uppfödning av bläckfiskar i hela EU för att stoppa det stora lidandet denna industri skulle medföra.

Blixtaktion

Stoppa bläckfiskfabriker!

Världens första kommersiella bläckfiskfabrik är på väg att öppna på Gran Canaria i Spanien. Bläckfiskar är kännande varelser som skulle utsättas för stort lidande i fångenskap. Hjälp oss att få igenom ett förbud mot bläckfiskfabriker i hela EU genom att skriva under namninsamlingen!

Stoppa bläckfiskfabriker!

32 137 underskrifter - Nu satsar vi på 35 000!

Jag vill skriva under för djuren!

I nästa steg kan du slutföra din namnunderskrift.

För att registrera din underskrift och informera dig om arbetet för djuren sparar vi uppgifterna du lämnar. Namn och ev. motivering blir den underskrift vi lämnar över i kampanjen. Vi hanterar uppgifterna enligt dataskyddsförordningen vilket garanterar att dina uppgifter skyddas och inte lämnas ut på något annat sätt. Läs mer i vår integritetspolicy.

De senaste namnunderskrifterna - Tillsammans förändrar vi världen!

Utrota inte bläckfiskar

- Ninni Mehlqvist

Inga djur ska lida!

- Ingela Ersson

Alla djur ska få leva på sina villkor och vi ska bevara våra hav och natur i gott skick

- Cecilia Green

Vi ska inte ha fler ”djurfabriker”!!! Vi ska istället lägga ner alla andra ”djurfabriker” som kor, grisar ,höns,kycklingar m.fl. plågas i !!! Det är en skam för mänskligheten att detta djurplågeri av andra levande kännande varelser fortfarande pågår!!!

- Monica Sundström

Why all this cruelty?

- Maria Larm

Why all this cruelty?

- Maria Larm

Stoppa djurens lidande

- Liivi Rimling

Alla djur har till ett bra liv .

- Monica Larsson

Djurplågeri

- Charlotta Vesterlund