Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Kampanj_stoppa_blackfisk
Kampanj

Stoppa bläckfiskfabriker!

Djurens Rätt har tidigare uppmärksammat att världens första kommersiella bläckfiskfabrik är på väg att öppna på Gran Canaria i Spanien. Bläckfiskuppfödning involverar uppfödning av bläckfiskar i fångenskap för kommersiell försäljning av deras kött. Denna bläckfiskfabrik skulle leda till att en miljon bläckfiskar dödas för mat varje år. Uppfödning av olika sorters bläckfiskar planeras dessutom på flera andra platser, inklusive Mexiko och Japan.  

Bläckfiskuppfödning väcker stora etiska och miljömässiga bekymmer och har fått offentliga motreaktioner från hela världen. Bläckfiskar är djur med karismatiska och nyfikna personligheter, komplexa beteenden och behov och har även visat sig vara mycket intelligenta. De är duktiga problemlösare och kan även använda sig av verktyg såsom snäckskal för att skydda sig mot rovdjur. Bläckfiskar är ensamlevande djur och ett liv i fångenskap med andra bläckfiskar kan leda till aggression och kannibalism. Bläckfiskar är kännande varelser och denna industri skulle leda till ett enormt lidande.

Vi har en chans att vara proaktiva och agera innan denna typ av djurfabriker etableras. Det är lättare och mer effektivt att få stopp på en ny industri än att försöka förbjuda när anläggningar redan har hunnit byggas.

Djurens Rätt uppmanar därför svenska makthavare och EU-kommissionen att förbjuda uppfödning av bläckfiskar i hela EU för att stoppa det stora lidandet denna industri skulle medföra.

Blixtaktion

Stoppa bläckfiskfabriker!

Skriv under för att stoppa bläckfiskfabrikerna!
Stoppa bläckfiskfabriker!

0 underskrifter - Nu satsar vi på 10 000!

Jag vill skriva under för djuren!

I nästa steg kan du läsa mer och slutföra din namnunderskrift.