Djurens Rätt
22 March 2016

Armani blir pälsfria!

Armani kommer att utelämna all äkta päls, från sin kollektion från och med hösten/vintern 2016. Varumärket mar antagit denna policy efter att ha arbetat tillsammans med Fur Free Alliance, en internationell sammanslutning av över 40 djurrättsorganisationer med fokus på att få slut på pälshandeln. Djurens Rätt är den svenska medlemsorganisationen i Fur Free Alliance.

– Jag är glad att kunna meddela att Armani Group har gjort ett fast åtagande att upphöra med användningen av djurpäls i sina kollektioner. Tekniska framsteg som gjorts under årens lopp har gjort att vi har fullgoda alternativ till vårt förfogande, som gör användningen av grymma metoder som involverar djur överflödiga. Nu tar mitt företag ett stort steg framåt, vilket återspeglar vårt fokus på de viktiga frågorna att skydda och ta hand om miljön och djuren, säger Giorgio Armani.

Den mesta pälsen som används inom modebranschen kommer från pälsdjursfarmer där vilda djur hålls i små burar och dödas med grymma metoder som håller skinnet intakt – såsom gasning och elchocker.

Ovanpå detta har pälsproduktion höga miljökostnader och hälsorisker på grund av den kemiskt tunga tillverkningsprocessen.

– Armanis tillkännagivande om att de blir pälsfria klargör att designers och konsumenter kan ha kreativ frihet och lyx utan att stödja djurplågeri, säger Francesca Vilches, konsumentansvarig på Djurens Rätt

Armani ansluter sig med det här beslutet till en växande lista av pälsfria modemärken och återförsäljare som H&M, Zara, Marc O'Polo, Bestsellers, ASOS, BACK, Esprit och MQ.

I Sverige föds fortfarande över en miljon minkar upp för sin päls. Läs mer om vår kampanj Min röst för minkarna.

Francesca Vilches

Francesca Vilches

Ansvarig för växtbaserad utveckling
Dela: