Djurens Rätt
djurensratt-se/mockups/tidningen/banner_tidningen
20 October 2023

Djurens Rätt tvåfaldigt prisad i Svenska Designpriset 2023

Den 19 oktober gick prisutdelningen för Svenska Designpriset av stapeln på Moderna Museet i Stockholm. Djurens Rätts medlemstidning var inför kvällen nominerad i kategorin “Redaktionellt - Personal / Medlemstidning” och under prisceremonin kammade Tidningen Djurens Rätt hem utmärkelserna Peoples Choice och Silver och blev därmed dubbelt prisad.

Sedan 2005 har Svenska Designpriset prisat svensk design och utveckling. Tidningen Djurens Rätt nominerades i år i kategorin “Redaktionellt - Personal / Medlemstidning” och under prisceremonin på Moderna Museet den 19 oktober blev tidningen tvåfaldigt prisad. Tidningen tog hem utmärkelserna Peoples Choice, som röstades fram av allmänheten, samt Silver som utsågs av juryn i Svenska Designpriset.

– Det känns fantastiskt att vår medlemstidning inte bara vinner en, utan två fina utmärkelser i Svenska Designpriset. Varje nummer av tidningen försöker spegla Djurens Rätts arbete i den tid vi befinner oss i och varje nummer är resultatet av ett gediget lagarbete, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt som fanns på plats under prisutdelningen.

Tidningen Djurens Rätt, som getts ut sedan 1902, räknas som Nordens största tidning om djurrätt och djurskydd. Tidningen har en upplaga på omkring 43 000 exemplar och utkommer med fyra nummer per år.

– Det är en häftig känsla att en tidning som började ges ut 1902 får så fina utmärkelser 121 år senare. Ett stort, stort tack till alla Djurens Rätts medlemmar som är de som möjliggör att arbetet för djuren fortsätter framåt, avslutar Benny Andersson.

Tidningen ges ut både som papperstidning, digitalt och som taltidning till organisationens medlemmar. Även bibliotek, företag och organisationer kan prenumerera.

Läs också: Djurens Rätt är nominerad till Svenska Designpriset 2023

Stöd oss

Vill du också få hem vår prisade medlemstidning?

Tidningen Djurens Rätt är Nordens största tidning om djurrätt och djurskydd. Bli medlem du också och få hem vår medlemstidning fyra gånger om året.

Bli medlem
Linn Åkesson

Linn Åkesson

Kommunikationschef
Dela: