Djurens Rätt
29 September 2022

Djurens Rätts reklamfilm vinner prestigefullt pris på Roygalan

Den 29 september ägde den 19:e upplagan av Roygalan rum på Södra Teatern i Stockholm. “Världens bästa djurskydd” hade inför galan två nomineringar i kategorierna Sveriges Bästa Reklamfilm och Sveriges Bästa Animation.  Juryn, som består av yrkesverksamma personer inom film- och reklambranschen, utsåg “Världens bästa djurskydd” till vinnare i kategorin Sveriges Bästa Animation med följande motivering:

"Här får vi se en animerad film som når oss in på djupet. Ett modigt grepp där vi får vila ögonen länge på bilderna. Animera betyder ge liv, besjäla, och exakt det gör denna fina film som även ger en röst åt dem som inte alltid kan göra sig hörda. Bidraget visar på en fingertoppskänsla när det kommer till manus, tajming och karaktärsutveckling."

Det känns otroligt mäktigt att vår film som ifrågasätter Sveriges djurskydd vinner ett så prestigefyllt reklampris. Vi är väldigt hedrade över utmärkelsen och delar den här vinsten med produktionsbolaget Naive och alla Djurens Rätts medlemmar som gjorde den här filmen möjlig, säger Tina Hogevik, andre vice ordförande för Djurens Rätt som var på plats på Roygalan.

Tidigare i år vann “Världens bästa djurskydd” priser i Månadens film i Tidningen Resumé och Månadens kampanj hos Filmstaden. Filmen, som är producerad av produktionsbolaget Naive, är till stor del finansierad av Djurens Rätts medlemmar och följare genom en crowdfunding-kampanj som pågick under hösten 2021. Medverkar i filmen gör Dragomir Mrsic, Sanna Sundqvist och Mattias Fransson.

Läs mer om filmen och hur den blev till här.

Emma Bäckström

Emma Bäckström

Kampanjkoordinator
Dela: