Djurens Rätt
15 December 2017

Djurvänliga julklappar från Djurens Rätt

I vår shop hittar du bl.a. Therése Lindgrens nya bok ”Vem bryr sig?”, där hon genom sin egen historia vill inspirera andra att börja bry sig. Vi passade på att fråga Therése Lindgren om varför hon hade skrivit boken och vad hon själv önskar sig i julklapp.

– Jag fick motivation till att skriva boken av mina nyfikna följare. De absolut vanligaste frågorna jag får i sociala medier gäller min veganism - de undrar varför jag är vegan, när jag blev det, vad mina föräldrar tycker om att jag är vegan, och om det är svårt. De vill veta om jag blev vegan över en natt eller om jag lät det ta tid.

Var det något särskilt som du minns att du blev förvånad över under skrivandet? Om hur djur behandlas?
– Jag blev särskilt förvånad över hur dåliga förhållanden kycklingarna lever i. Jag visste såklart att det bor trångt och att de inte får utlopp för sina naturliga behov, men att det är så många djur som dör av skador, sjukdomar och i transport visste jag inte, inte heller hur vanligt det är med skador i form av benbrott och pickning av andra kycklingar.

Vad önskar du dig i julklapp?
– I julklapp önskar jag mig en brandsläckare och brandfilt, haha. Jättetråkigt kanske, men det finns så många snygga brandsläckare och brandfiltar i butikerna nu som inte bara fyller sitt primära syfte utan också fungerar som inredningsdetalj.

Beställa dina klappar från vår shop på shop.djurensratt.se senast 17 december för leverans innan jul! På www.djurensratt.se/jul kan du också ge bort ett medlemskap i julklapp (och som tack få en fin present att ge bort eller behålla själv), liksom fina gåvogram för dig som önskar ge en gåva till Djurens Rätt som julklapp till någon.

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: