Djurens Rätt
27 January 2022

Framgång - Picadeli antar European Chicken Commitment i hela Europa

Picadelis salladsbarer är idag ett välbekant inslag i många livsmedelsbutiker. De är det dominerande företaget när det kommer till salladsbarer med själv-plock och de satsar också stort utanför Sveriges gränser, nu senast med en etablering i USA.

Onsdagen den 26 januari började Djurens Rätt informera konsumenter om att Picadeli fortfarande använder sig av turbokycklingar i sina salladsbarer. Redan samma dag meddelade företaget att de antar European Chicken Commitment i hela Europa, samt inkluderar 20 % utevistelse i Sverige enligt de svenska kriterierna. Något som både konsumenter och Djurens Rätt gläds åt.

– Det känns fantastiskt att Picadeli lyssnar på konsumenternas önskemål och visar handlingskraft så snabbt! Att ett svenskt företag i expansion tar detta steg för kycklingarnas välfärd är oerhört viktigt, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Djurens Rätt har fört en dialog med Picadeli sedan 2018 om att börja jobba enligt kriterierna i European Chicken Commitment. Under våren 2021 började Picadeli i Frankrike att arbeta med ECC och nu följer samtliga länder där företaget är verksamma i Europa efter.

Om European Chicken Commitment

Det är ett antal välfärdskriterier som tagits fram av Djurens Rätt tillsammans med ett 30-tal andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa. Kriterierna baseras på den senaste forskningen om djurvälfärd och ska öka kycklingarnas välmående, bland annat genom att inte använda snabbväxande raser (turbokycklingar) och att kycklingarna ska ha större yta att röra sig på.

Picadeli blir det senaste tillskottet bland över 300 företag som har börjat jobba enligt European Chicken Commitment. Däremot är Carolines Kök ett av de företag som fortfarande serverar turbokycklingar i sina färdigrätter.

 

 

Coral Ricote

Coral Ricote

Kampanjchef
Dela: