Djurens Rätt
08 November 2021

Globalt resebolag säger nej till delfinarier

2016 kunde Djurens Rätt visa en film där det blev tydligt att späckhuggare på nöjesparken Loro Parque på Teneriffa for ytterst illa. Flera resebolag hade redan då valt att sluta sälja biljetter till Loro Parque och andra delfinarier, men ett som fortsätta sälja biljetter till föreställningarna var Expedia. Fram till nu.

I dagarna har Expedia meddelat att de i sin nya djurskyddspolicy har tagit med att företaget inte längre ska sälja biljetter till föreställningar med späckhuggare och delfiner i fångenskap. Beslutet kommer efter påtryckningar från många olika organisationer - 2019 skickade Djurens Rätt en uppmaning till de största svenska resebyråerna att sluta stötta delfinarier och var i kontakt med flera olika resebolag, och organisationen World Animal Protection har jobbat för att just Expedia skulle upphöra med försäljningen av biljetter till föreställningar med delfiner och späckhuggare.

På sin webbsida skriver nu Expedia:

“We recently adjusted our animal welfare policy. As a result, attractions and activities that involve performances by or interactions with dolphins and other cetaceans will no longer be available on our sites.”

Expedia finns i mer än 70 länder och beslutet väntas på få stor inverkan för de delfiner och späckhuggare som fortfarande visas upp i föreställningar

Peter Nilsson

Peter Nilsson

Digital kommunikatör
Dela: