Djurens Rätt
04 November 2021

IDUN Minerals ansluter till I’M VEGAN

Allt fler konsumenter vill kunna vara säkra på att deras hudvårdsrutin inte har bidragit till plågsamma djurförsök eller innehåller några animaliska ingredienser. I'M VEGAN är en varumärkesregistrerad veganmärkning från organisationen Djurens Rätt som gäller både livsmedel, hygienartiklar och kosmetika och används av ett trettiotal företag idag.

Att märka produkter med I'M VEGAN är ett tydligt sätt att visa konsumenterna att en produkt uppfyller de krav som Djurens Rätt ställer på veganska produkter. Idag offentliggörs att det svenska skönhetsvarumärket IDUN Minerals ansluter hela sitt veganska sortiment med över 200 produkter till märkningen I’M VEGAN. Något som Djurens Rätt ser glädjande på.

Det är fantastiskt att ett så stort företag som IDUN Minerals jobbar ihärdigt för att ta ansvar för djuren samtidigt som de erbjuder ett brett sortiment. Genom att företaget ansluter sitt veganska sortiment till I’M VEGAN blir det enklare för konsumenten att välja djurvänligt samtidigt som det visar vägen för andra kosmetika- och skönhetsföretag, säger Camilla Bergvall, riksordförande för Djurens Rätt.

Med I’M VEGAN kan konsumenter vara säkra på att inga djurförsök förekommer inom företaget eller beställs av leverantörer samt att inga animaliska ingredienser finns gömda bakom de kryptiska innehållsförteckningar som kosmetiska produkter kan ha. Företagen kontrolleras av en tredje part för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

Vi tror starkt på att framtiden för skönhetsindustrin är vegansk och cruelty-free. Organisationer med strikta krav på djurförsök och ingrediensers ursprung som Djurens Rätt är avgörande för att få industrin i rätt riktning. Det är viktigt att alla aktörer i leveranskedjan, från råvarutillverkaren till varumärket som säljer produkterna, tar ansvar för att inga djur används i skönhetsindustrin längre, säger Héloïse Le Levier, Research & Product Development Manager på IDUN Minerals.

IDUN Minerals breda sortiment av produkter inkluderar bland annat nagellack, solkräm, läppstift, ögonskuggor, schampo och ansiktskräm. Samtliga av företagets veganska produkter kommer erhållas märkningen I’M VEGAN från den 3 december och kommer både att synas på ytterförpackning och produkt.

Läs mer om Djurens Rätts märkning I'M VEGAN här.

Linn Åkesson

Linn Åkesson

Kommunikationschef
Dela: