Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Hönor/hönor_glad_1
18 March 2024

Louvre Hotel Group följer i Hiltons fotspår

Louvre Hotel Group har tagit ett betydelsefullt steg framåt för hönor som lever sina liv instängda i burar. Tack vare Djurens Rätts ihärdiga företagsarbete så har hotellkedjan nu beslutat sig för att utöka sin rapportering kring hur utfasningsarbetet av ägg från hönor som hålls i burar fortgår. 

Louvre Hotel Group antog en buräggsfri policy under 2017 som innebar att de skulle fasa ut ägg från hönor som hålls i burar före 2025. Trots att det till en början fanns brist i rapporteringen, där endast verksamheten i Europa redovisades, har företaget nu beslutat sig för att inkludera hela sin globala verksamhet.  

–  Louvre följer nu i Hiltons fotspår och bestämmer sig för att ta mer ansvar för hönornas välfärd. Det är ett stort framsteg som kommer att göra skillnad för tiotusentals hönor världen över, säger Coral Ricote Lajusticia, kampanjchef för Djurens Rätt.   

 

Att fler företag redovisar sina framgångar för att fasa ut ägg från hönor som hålls i burar är ett kraftfullt ställningstagande för bättre djurvälfärd inom livsmedelsindustrin. Det är tack vare Djurens Rätts intensiva företagsarbete som detta är möjligt, och fler företag uppmuntras att följa deras exempel.  
 
Läs mer om Hiltons löfte till hönorna här!

Stöd oss

Stöd oss i arbetet för djuren!

Tack vare ditt stöd kan vi påverka företag att anta starkare djurskyddskrav och driva kampanjer för att informera allmänheten om djurens situation. Vi behöver bli fler.  

Bli månadsgivare!
Cissi Krantz

Cissi Krantz

Kampanjkoordinator
Dela: