Djurens Rätt
16 February 2015

Lyckat projekt för att minska köttkonsumtionen i flera kommuner

Under 2014 deltog 13 storkök, 5 kommuner (Askersund, Lekeberg, Ljusnarsberg, Nora och Örebro) samt Örebro län landsting i projektet Hållbara måltider. Bland de positiva resultaten finns minskat matsvinn och ökad användning av ekologiska råvaror med.

Man har även tagit fram en kokbok med vegetariska recept för offentliga kök som finns att ladda ned på Örebro läns hemsida. Där går det även att läsa mer om vad som händer med projektet under 2015 samt ta del av deras slutrapport för projektet under 2014.

De långsiktiga målen med projektet är att bland annat öka andelen ekologiska livsmedel, öka andelen vegetabilier och minska mängden kött som används i offentliga kök. Sett ur ett etiskt, miljö- och hälsomässigtperspektiv ligger projektet helt rätt i tiden, och förhoppningsvis väljer fler kommuner och landsting att satsa på vegetarisk mat under 2015.

Dela: