Djurens Rätts rapporter kartlägger hur väl företag arbetar med djurvälfärd. Genom att syna vilka företag som ställer högre krav på djurvälfärd genom European Chicken Commitment (ECC) bidrar rapporterna till att fler kan göra mer djurvänliga val.
Djurens Rätts företagsrapporter kartlägger företag i olika sektorer och rankar dem efter hur långt de har kommit i arbetet med djurvälfärd. Eftersom kycklingarna tillhör de djur som är flest och har det sämst ligger fokus huvudsakligen på European Chicken Commitment (ECC). I de senaste rapporterna vidgas kartläggningen till att även inkludera information om företag är buräggsfria och om det finns mål om att minska mängden animaliskt protein till förmån för växtbaserat till 2030.
Vi granskar företag eftersom de har makt att påverka djurens liv till det bättre genom att implementera tydliga djurvälfärdskriterier i sitt hållbarhetsarbete. Vi vill också göra det enkelt att hitta information om hur företag arbetar med djurvälfärd – inte minst då djurvälfärd är en av de viktigaste frågorna för svenska konsumenter.
I rapporten kartlägger Djurens Rätt hur hotell-, restaurang- och snabbmatsbranschen arbetar med växtbaserad omställning.
I Djurens Rätts semesterguide granskas några av de största rese- och hotellföretagen utifrån deras arbete för djuren.
En kartläggning av arbetet med djurvälfärd på elva utvalda hotell- och konferenskedjor.
En granskning av Sveriges 12 största casual dining-kedjor.
Vilka av Sveriges 13 största hamburgerkedjor tar mer ansvar för kycklingarna?
Vi rankar de åtta största varumärkena bland portionsrätter utifrån deras djurvälfärdsarbete.
12 matkassar granskas – vilka tar mer ansvar för kycklingarna?