Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_5
27 September 2023

Carotte ställer högre krav för kycklingarna

Ett av de snabbast växande företagen inom Soft Facility Services och Catering har valt att påbörja arbetet med European Chicken Commitment (ECC). Carotte väljer därmed att säga nej till turbokycklingar och ja till att fler kycklingar får vistas utomhus.

Företag som jobbar med foodservice serverar ofta flera tusentals måltider varje dag och har därmed ett ansvar men också en möjlighet att ställa högre krav på djurvälfärd. Ett av de företag som nyligen gjort ett sådant ställningstagande är Carotte, som valt att påbörja arbetet med European Chicken Commitment (ECC). De ansluter sig därmed till de över 50 företag med verksamhet i Sverige som efter dialog med Djurens Rätt väljer att ta mer ansvar för kycklingarna. 

– På Carotte ser vi djurvälfärd som en etisk skyldighet och som en integrerad del av vår hållbarhetsvision. Vårt engagemang i European Chicken Commitment är ett konkret steg mot att säkerställa att kycklingarna vi köper in lever under etiska förhållanden. Vi vill bidra till att sätta en ny standard för hela branschen, säger Oscar Durling, VD för Carotte Food & Event. 

Sedan tidigare arbetar även Nordrest med ECC men tyvärr saknas ännu offentliga ställningstaganden från andra stora aktörer inom foodservice, däribland Coor och ISS Sweden. På Kycklingläget kan du se alla företag som tar mer ansvar för kycklingarna. 

Om European Chicken Commitment

European Chicken Commitment är en serie välfärdskriterier för företag att ta med i sin inköpspolicy som bland annat innebär mindre trängsel, skonsammare slaktmetoder samt att säga nej till de snabbväxande turbokycklingarna. Kriterierna är framtagna av Djurens Rätt och 27 andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa. Samtliga baseras på den allra senaste forskningen om djurvälfärd och ska vara uppfyllda till år 2026. 

Stöd oss

Bli månadsgivare

Djurens Rätt gör skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss rädda fler liv och göra större skillnad för kycklingarna genom att bli månadsgivare. 

Bli månadsgivare
Viktor Hägg

Viktor Hägg

Specialist Företagsrelationer
Dela: