Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_9
19 October 2023

Convini väljer att ställa högre krav för kycklingarna

Convini är Europas ledande leverantör av obemannade måltidsbutiker och skriver på sin hemsida att en stor verksamhet innebär ett stort ansvar. Det visar företaget nu genom att ställa tydliga krav för de djur som är flest och som har det allra sämst, kycklingarna. Convini tillverkar inte några egna produkter men väljer att ställa krav på sina leverantörer genom European Chicken Commitment (ECC).

– Den mat och dryck som utgör sortimentet i våra butiker är ryggraden i vår verksamhet. För att vi ska kunna nå våra högt ställda hållbarhetsmål, är det därför avgörande att vi ständigt ser över vårt sortiment och bland annat ställer krav på leverantörer och producenter. Att vi nu som ett led i detta arbete ansluter oss till ECC kommer att innebära förbättrade förhållanden för kycklingar, säger Oscar Nordbrandt, Chef Supply Chain & Hållbarhet på Convini.

Förutom att ta mer ansvar för kycklingarna säger Convini också nej till burhållning av hönor. Besluten inkluderar hela deras verksamhet i både Sverige och Tyskland och kommer att vara uppfyllt senast 2025.

– Convini har runt 2200 måltidsbutiker och säljer mängder av produkter varje dag. Deras beslut om att ställa djurvälfärdskrav och satsa stort på vego kommer att göra skillnad för oerhört många djur. Vi gläds därför åt Convinis beslut och hoppas att fler företag följer efter, säger Nathalie Söderström, chef för företagsrelationer hos Djurens Rätt.

Om European Chicken Commitment

European Chicken Commitment är en serie välfärdskriterier för företag att ta med i sin inköpspolicy som bland annat innebär mindre trängsel, skonsammare slaktmetoder samt att säga nej till de snabbväxande turbokycklingarna. Kriterierna är framtagna av Djurens Rätt och 27 andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa. Samtliga kriterier baseras på den allra senaste forskningen om djurvälfärd och ska vara uppfyllda till år 2026.

Stöd oss

Stöd arbetet för djuren!

Genom dialog och samarbeten med företag gör Djurens Rätt skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet.

Bli medlem
Viktor Hägg

Viktor Hägg

Specialist Företagsrelationer
Dela: