Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/Namninsamling_svensk_fågel-3840x1400px
29 August 2023Månadens företagsspaning

Hiss och diss till semesteraktörer

Varje månad uppmärksammar Djurens Rätt företag som valt att ta mer ansvar för djuren och de företag som hamnar efter i detta viktiga arbete. Inför sommaren släppte Djurens Rätt en semesterguide där vi belyser företag och deras arbete med djurvälfärd. I rapporten rankades stora aktörer bland annat utifrån om de jobbar med European Chicken Commitment (ECC) eller inte. Så här i slutspurten av sommaren riktas nu fokus på vad som hänt efter att Djurens Rätts semesterguide lanserades. Vilka stora aktörer inom rese- och destinationsbranschen har tagit ställning för de djur som är flest och har det sämst?

Hiss 

När Djurens Rätt släppte semesterguiden hade färjebolaget Finnlines inlett ett seriöst arbete med att ta större ansvar för kycklingarna, men saknade då formuleringar som tydliggjorde deras ansvar gentemot djuren. Men efter Djurens Rätts granskning valde Finnlines att ställa högre krav för kycklingarna och påbörjade arbetet med ECC. Månadens hiss går därför till Finnlines som valt att säga nej till turbokycklingar och ja till att fler kycklingar ska ha haft tillgång till utevistelse. Detta gör det finska rederiet Finnlines till det första färjebolaget i Sverige att anta ECC. Du kan se alla företag som påbörjat arbetet med ECC på Kycklingläget.

Diss 

Månadens diss vill vi däremot rikta till Gekås Ullared, Tallink Silja, Destination Gotland, Stena Line och Viking Line. Trots uppmaningar från Djurens Rätt om att ta större ansvar för kycklingarna ser dessa aktörer ut att hamna efter i sitt arbete för djuren. Gekås Ullared har under sommaren utökat kapaciteten i sin restaurang utan att ställa några som helst krav på kycklingarnas välfärd. Vi uppmanar därför Gekås Ullared att påbörja arbetet med ECC.

Likväl riskerar Tallink Silja, Destination Gotland, Stena Line och Viking Line att hamna efter i sitt hållbarhetsarbete när de fortfarande saknar policyer för stärkt djurvälfärd för kycklingarna. Djurens Rätt uppmanar därför dessa stora aktörer att ta ställning för att förbättra livet för kycklingarna genom att anta ECC. Kontakta gärna Gekås Ullared, Tallink Silja, Destination Gotland, Stena Line och Viking Line och uppmana dem att ta ansvar för de som är flest och har det sämst, nämligen kycklingarna.

Stöd oss

Stöd arbetet för kycklingarna

Djurens Rätt arbetar för de djur som är flest och har det sämst. Tack vare ditt stöd kan vi förändra kycklingarnas situation i djurfabrikerna.

Bli medlem
Jennica Mayor Gustavsson

Jennica Mayor Gustavsson

Ansvarig Eurotour
Dela: