Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Hönor/hönor_glad_9
28 March 2024

Meliá Hotels tar steg framåt för en buräggsfri framtid

Meliá Hotels International har tagit ett viktigt beslut till förmån för hönor som lever sina liv instängda i burar. Tack vare Djurens Rätts ihärdiga arbete har hotellkedjan valt att utöka sin rapportering kring hur utfasningsarbetet av ägg från hönor som hålls i burar fortgår.

År 2020 lovade Meliá Hotels International att de före 2025 skulle fasa ut ägg från hönor som hålls i burar. Tyvärr har hotellkedjan inte rapporterat kring hur detta arbete fortskrider. Det resulterade bland annat i en låg rankning i Global Travel Report, en årlig rapport av Djurens Rätts samarbetspartner Open Wing Alliance som granskar om företag håller sina löften kring utfasningen av ägg från hönor som hålls i burar.

Med dessa tidigare brister i bagaget har Meliá Hotels nu beslutat sig för att utöka sin rapportering kring omställningen mot en buräggsfri verksamhet. Förutom att börja rapportera kring hela den globala verksamheten kommer Meliá Hotels också att rapportera på nationell och lokal nivå. Men trots hotellkedjans uttalade strävan efter snabbare framsteg och efter många påtryckningar från Djurens Rätt, har de tyvärr insisterat på att förlänga sitt slutdatum för utfasningen av burägg till 2026.

– Vi är väldigt glada över att Meliá Hotels International har beslutat sig för att bli mer transparanta i sin rapportering och vet att det kommer att göra skillnad för tiotusentals hönor över hela världen. Nu gäller det att hotellkedjan intensifierar sina ansträngningar för att skynda på utfasningen, säger Coral Ricote Lajusticia, kampanjchef för Djurens Rätt.

Det är mycket tack vare Djurens Rätts ihärdiga kampanj- och företagsarbete som den spanska hotellkedjan väljer att följa i Hilton Hotels och Louvre Hotel Groups fotspår. Djurens Rätt kommer att fortsätta att driva på för förändring, och arbeta för att hålla företag ansvariga för att inga hönor ska tvingas leva sina liv i burar.

Stöd oss

Stöd oss i arbetet för djuren!

Tack vare ditt stöd kan vi påverka företag att anta starkare djurskyddskrav och driva kampanjer för att informera allmänheten om djurens situation. Vi behöver bli fler.

Bli månadsgivare
Nanna Thydén

Nanna Thydén

Presskommunikatör
Dela: