Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_1
27 October 2023

Pontus Group jobbar med ECC för stärkt djurvälfärd

Pontus Group, med kocken Pontus Frithiof i spetsen, har valt att arbeta enligt European Chicken Commitments (ECC) kriterier och ställer därmed högre krav på kycklingarnas välfärd. Beslutet omfattar restauranger som La Tour, PicPoc och La Girafe samt hela bolagets cateringverksamhet. Djurens Rätt välkomnar beskedet och ser positivt på att ytterligare en fine dining-koncern kräver en mer hållbar djurhållning.

– Vi kan inte göra allt men att anta European Chicken Commitment är för Pontus Group ett givet och viktigt ställningstagande, säger Marcus Ekman, VD för Pontus Brands.

Pontus Groups positiva beslut innebär att det nu är fler än 60 svenska företag som valt att inkorporera djurvälfärd i sitt hållbarhetsarbete genom att arbeta med ECC. Pontus Group driver flera fine dining-restauranger i Stockholm, bland annat La Tour som är belägen högst upp i det klassiska tidningshuset på Kungsholmen. Inom kort öppnar de även i Aviici Arena.

Vi välkomnar Pontus Groups beslut att ansluta sig till den växande grupp av företag som förstår att hållbarhetsarbete även måste inkludera djuren. Att säga nej till användandet av turbokycklingar som knappt kan röra sig och ja till att fler kycklingar får vistas utomhus är viktigt för väldigt många djur, säger Nathalie Söderström, chef för företagsrelationer hos Djurens Rätt.

Om European Chicken Commitment

ECC är ett antal välfärdskriterier som tagits fram av Djurens Rätt och 27 andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa. I kriterierna ingår bland annat att kycklingarna ska få mer plats att röra sig på, att inte använda sig av turbokycklingar, att sittpinnar ska finnas i stallarna och att skonsammare slaktmetoder används. Kriterierna ska vara uppfyllda senast 2026.

Vill du veta vilka andra företag som fattat djurvänliga beslut för kycklingarna? Du hittar en översikt här.

Stöd oss

Stöd arbetet för djuren

Genom dialog och samarbeten med företag gör Djurens Rätt skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet.

Bli medlem
Viktor Hägg

Viktor Hägg

Specialist Företagsrelationer
Dela: