Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_glad_1
07 February 2024

Stockholm Meeting Selection jobbar med ECC – positivt beslut för kycklingarna

Nyligen gick hotell- och konferensgruppen Stockholm Meeting Selection ut med att de ställer högre välfärdskrav för kycklingar genom att arbeta med European Chicken Commitment (ECC). Beslutet innebär bland annat att de verkar för att fler kycklingar får gå ut och att användandet av turbokycklingar upphör. 

- För Stockholm Meeting Selection är djurvälfärd en viktig del i vårt hållbarhetsarbete. Vi är stolta över att ha anslutit oss till European Chicken Commitment eftersom det både linjerar med vår vilja att kontinuerligt utveckla vårt hållbarhetsarbete som med behovet av bättre levnadsvillkor för kycklingar i livsmedelsindustrin, säger Robert Gynne, Destinations Director på Stockholm Meeting Selection. 

Djurens Rätt ser positivt på att flera hotell- och konferensföretag har valt att ta större ansvar för kycklingarna. Tidigare har bland annat Scandic Hotels, Best Western, Elite Hotels och ESS Group fattat samma viktiga beslut, och totalt har fler än 60 företag med verksamhet i Sverige påbörjat arbetet med ECC efter dialog med Djurens Rätt.

Det finns dock aktörer som hamnar efter i djurvälfärdsarbetet. Hotelljätten Radisson saknar fortfarande policyer för stärkt välfärd, och detsamma gäller den stockholmsbaserade hotell- och restauranggruppen Stureplansgruppen.

- Efter höstens rapporteringar från svenska kycklingfabriker är det mer tydligt än någonsin att en förändring för djuren måste till. Att som företag påbörja implementeringen av en ECC-policy är ett nödvändigt steg i rätt riktning, säger Nathalie Söderström, chef för företagsrelationer hos Djurens Rätt.

Om European Chicken Commitment

ECC är en serie välfärdskriterier för företag att ta med i sitt hållbarhetsarbete som bland annat innebär mindre trängsel, krav på utevistelse samt att sluta använda turbokycklingar. Kriterierna i ECC är framtagna av Djurens Rätt och 27 andra ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer i Europa. Samtliga kriterier baseras på aktuell forskning och ska vara uppfyllda år 2026. För att läsa mer om ECC, klicka här.

Stöd oss

Stöd arbetet för djuren!

Genom dialog och samarbeten med företag gör Djurens Rätt skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Hjälp oss i arbetet. 

Bli medlem
Amelia Printz

Amelia Printz

Specialist företagsrelationer
Dela: