Djurens Rätt
djurensratt-se/fokusområden/Kycklingar/Kycklingar_hemsk_22
27 June 2023Månadens företagsspaning

Hiss och diss till färdigmatsföretagen

Varje månad uppmärksammar Djurens Rätt företag som valt att ta mer ansvar för djuren och de företag som hamnar efter i det viktiga arbetet. Inför lediga sommardagar finns färdigmaten nära till hands. Därför riktas strålkastarljuset under juni månad på flera färdigmatsföretag och deras arbete för de djur som är flest och har det sämst, nämligen kycklingarna.

Hiss

Månadens hiss går till färdigmatsföretagen Felix, Picadeli, Dafgårds, Grön ko och Bosphorus som har tagit ställning för att kycklingarna ska få det bättre. Detta genom att ha påbörjat arbetet med European Chicken Commitment (ECC) som bland annat innebär att företagen valt att säga nej till turbokycklingar och ja till att fler kycklingar ska ha haft tillgång till utevistelse. Kriterierna ska vara uppfyllda till år 2026. Du kan se alla företag som påbörjat arbetet med ECC på Kycklingläget.

Diss

Månadens diss vill vi däremot rikta till Maten é klar, Vidinge, Bama Nordic, Carolines kök, Gooh och Pure. Trots långa dialoger med Djurens Rätt väljer de att fortsätta med turbokycklingar och tar därmed inte ställning för att förbättra livet för kycklingarna. Djurens Rätt uppmanar dessa företag att, likt sina konkurrenter, ta mer ansvar för kycklingarna genom att påbörja arbetet med ECC. Djurens Rätt försöker fortsatt att få till en dialog med dessa företag om kycklingarnas välfärd. Kontakta dem gärna och uppmana dem att det är dags att ställa tydliga krav för djuren som är flest och som har det sämst. Kom ihåg att det bästa du kan göra för kycklingarna är att inte äta dem!

Stöd oss

Stöd arbetet för kycklingarna

Djurens Rätt arbetar för de djur som är flest och har det sämst. Tack vare ditt stöd kan vi förändra kycklingarnas situation i djurfabrikerna.

Bli medlem
Jennica Mayor Gustavsson

Jennica Mayor Gustavsson

Ansvarig Eurotour
Dela: