Djurens Rätt
djurensratt-se/agera/kampanjer/kampanjer_varldens_basta_djurskydd_1
06 October 2023

“Världens bästa djurskydd” vinner pris i tävling för visuella kreatörer

Den 4 oktober hölls prisutdelning av Svenska Tecknares utmärkelse Kolla! på Färgfabriken i Stockholm. Djurens Rätts 3D-animerade film “Världens bästa djurskydd” vann förstapris i kategorin “Effekt”. 

– Det är väldigt hedrande att vår film som ifrågasätter Sveriges djurskydd får ett så här fint pris! Stort tack till Djurens Rätts medlemmar som möjliggjort att vi kunde producera och förmedla den här filmen till allmänheten, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt.

Filmen “Världens bästa djurskydd” handlar om tre turbokycklingar i olika delar i livet i en svensk kycklingfabrik. Med sitt unika grepp där animerade turbokycklingar själva kan berätta om sitt liv har filmen skapat stort engagemang i sociala medier och bland biobesökare. Kolla!-juryns motivering till utmärkelsen lyder:

Ett aktuellt ämne, som trots sitt allvar, förpackats på ett lättsamt och tillgängligt sätt för en bred publik. Här utgör realistiskt renderade 3D-miljöer en fond för antropomorfiskt gestaltade huvudkaraktärer som skapar en känsla av identifikation. Därmed lyckas bidraget inte bara med konststycket att informera – utan även väcka nyfikenhet och engagemang utan allt för mycket pekpinnar.”

Tillsammans med produktionsbolaget Naive tog Djurens Rätt fram kortfilmen, som till stor del är finansierad av Djurens Rätts medlemmar och följare genom en crowdfunding-kampanj. “Världens bästa djurskydd” har tidigare prisats på filmfestivaler runt om i Sverige, Europa och i Kanada.

Se filmen “Världens bästa djurskydd” här.

Vidare läsning:

Djurens Rätts film “Världens bästa djurskydd” vinner reklampris
Djurens Rätts reklamfilm vinner prestigefullt pris på Roygalan
“Världens bästa djurskydd” prisas på filmfestivaler både i Sverige och i Europa

STÖD OSS

Bli månadsgivare

Djurens Rätt arbetar för de djur som är flest och har det sämst. Tack vare ditt stöd kan vi förändra kycklingarnas situation i djurfabrikerna. 

BLI MÅNADSGIVARE
Jennica Mayor Gustavsson

Jennica Mayor Gustavsson

Ansvarig Eurotour
Dela: